I dag fikk Norge en klimalov

  0
  80

  Forslagstiller på Stortinget var MDGs Rasmus Hansson. Klimaloven lovfester målene om utslippskutt i Norge. Alle regjeringer må heretter presentere klimaeffekten av sine årlige budsjetter.

  Rasmus Hansson er svært fornøyd med den nye loven.

  – Dette er en stor dag for oss! En klimalov var mitt viktigste løfte da vi kom inn på Stortinget. Loven kan bli et vannskille: for første gang kan Stortinget bli nødt til å følge sin egen klimapolitikk. Tidligere har Stortinget vedtatt planer og mål som de har forkastet hver gang dødlinja nærmet seg, sier Hansson i et innlegg på MDGs nettsider.

  I den nye loven blir det slått fast at utslippsnivået skal reduseres med minst 40 prosent i 2030. Det målet er for svakt, mener Rasmus Hansson.

  – Det er nesten utrolig at Stortingsflertallet mener at vi skal bli et «lavutslippssamfunn» uten at de tør å tallfeste hvor mye vi skal kutte i Norge innen 2050. Lovens store svakhet er at den er vid åpen for å kutte utslipp i utlandet, og at den ikke tar med den delen av norske utslipp som kommer fra blant annet oljevirksomheten. Dette viser at vi trenger mange flere grønne politikere på Stortinget, sier Hansson.

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Din kommentar
  Ditt navn her