Otovo og Solar samarbeider om utvikling av solenergimarkedet i Norge

De to selskapene har inngått et strategisk partnerskap om innkjøp og salg av solceller og Sunstyle solcelletak.

442

Otovo var tidlig ute med et produktkonsept for salg på gatenivå til privatmarkedet, gjennom forhandlerskap i Elkjøp-kjeden.

Nå fortsetter bedriften satsingen på det norske solenergimarkedet.

– Solenergimarkedet i Norge utvikler seg raskt, og vi er stolte av å få med oss Solar Norge på laget for å profesjonalisere det ytterligere. Solar er et internasjonalt konsern med høy kompetanse og innsikt i kundeverdi, som vil bidra til å forenkle og forbedre våre løsninger for de som vil lage sin egen strøm, sier administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim i en pressemelding.

Annonse

Avtalen gjelder innkjøp, lagerhold og logistikk for solceller, solcelletakstein, vekselrettere og festemateriell for solcelleanlegg. Solar vil tilby logistikkløsninger for de mange montørbedriftene Otovo bruker i Skandinavia – i første omgang i Norge.

– Solar har vært aktive innen solcellemarkedet i Danmark i flere år. Vi har tro på vekst i dette markedet og vil ta en posisjon i Norge nå. Otovo er den ledende leverandøren mot privatmarkedet og for oss var det en naturlig partner for å vokse innenfor dette forretningsområdet, sier Jan Willy Fjellvær, senior vice president i Solar Norge AS

LES OGSÅ: Solenergiselskapet Otovo fikk bærekraftpris

I tillegg til logistikkløsninger vil Solar levere solcelletak og solcellepaneler til bedriftskunder i det norske markedet.

– Sammen skal vi øke veksten i markedet generelt, parallelt som vi styrker våre individuelle markedsposisjoner, sier Andreas Thorsheim.