Greta, dag 9: “Flere og flere mennesker engasjerer seg, det er veldig sterkt å se”

15-årige Greta Thunberg planlegger å skolestreike for klimaet hver dag fram til valget 9. september i Sverige.

394
Foto: Anders Hellberg

Greta Thunbergs “Skolestreik for klimaet” utenfor riksdagshuset i Stockholm er nå inne i sin niende dag.

Målet med manifestasjonen er å få politikerne i Sverige til å ta ansvar og gjøre klimaspørsmålet til det viktigste i valget.

Hittil har flere støtteaksjoner blitt avholdt i Sverige, blant annet i Borås der bildet under er fra.

Annonse


Nå er det klart at det planlegges en større støtteaksjon også i Norge. Det er miljøorganisasjonen Natur og Ungdom som arrangerer den på fredag (7.), og det er den siste skoledagen som Greta bruker til å streike, før valget i Sverige 9. september.

På Facebook skriver NU:

Natur og Ungdom oppfordrer til solidaritetsaksjon og skolestreik. På fredag klokken 12 streiker vi for å demonstrere mot kunnskapsløse politikere som ikke evner å ta klimakampen alvorlig. Hvis vi unge skal få en god fremtid er vi nødt til å kutte utslippene umiddelbart.

Hva synes du om at dette initativet nå begynner å spre seg også til andre land, og at du via internasjonale medier har lykkes med å påvirke mennesker over hele verden?

– Jeg synes det er bra at klimasaken får oppmerksomhet. Men dette at flere og flere mennesker nå også engasjerer seg, det er veldig sterkt å se, sier Greta Thunberg til Effekt.

Også i Sverige ser fredag den 7. september ut til å bli en dag da mange kommer til å ville besøke Greta utenfor rikdsagen på Mynttorget i Stockholm. Mer om det senere.


Denne artikkelen ble først publisert på sidene til Effekt.se, og er republisert med tillatelse på Naturpress. Artikkelen er en del av en serie.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din kommentar
Ditt navn her