- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Dykkingen etter søppel var en kickstart på hav- og strandryddeaksjonene som skal foregå med jevne mellomrom utover året, og i hele landet.

I Oslo var dykkingen etter søppel en del av innslagene på åpningen av Klimafestivalen §112, og publikum fikk se den samlede søppelfangsten til slutt på scenen på SALT.

Opp fra sjøbunnen kom dykkerne i en jevn strøm med skrot som ikke hører til i det marine miljøet i det hele tatt. Sykler, datamaskiner, ølbokser, uåpnede ølflasker, plastbøyer, og en masse andre gjenstander.

Diana Stupar deltok på Den lille havryddedagen på SALT, under Klimafestivalen §112.

En av dykkerne, Diana Stupar, var ikke i sjøen denne dagen, men holdt seg på kaia og tok i mot søppelet.

– Målet er å finne mest mulig søppel. Og etterpå få vise fram noe som folk kan forholde seg til, og vise at det havner der – i vannet, sier Diana til Naturpress.

I 2018 var mer enn 100.000 mennesker ute og ryddet strender i Norge. Flere hundre tonn med plastsøppel ble samlet opp. I år er målet å sette ny søppelrydderekord i Norge, og Diana er optimist når det gjelder å nå det målet.

– Jeg håper og tror vi klarer det. Vi som dykker og plukker søppel på havbunnen prøver å plukke på de fleste dykkene. Vi driver både organisert og uorganisert. Det er ikke høysesong for havrydding akkurat nå, men når våren og sommeren kommer blir det jo mange flere aksjoner, sier hun.

I Oslo var dykkere fra Project Baseline, samt noen frilansdykkere i sving søndag, på det som var døpt «Den lille havryddedagen».

Under: Bildeglimt fra dykkingen, og fangstene som ble tatt opp.

 

 

 

 


 

- Annonse -