Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Før fuglene kommer

2018-04-08 | 13:00 - 18:00

Haldens flittige hjelpere, Fra bekken til byn og Fredrikshald Kystlag inviterer alle til ryddedugnad, langs strendene i Eskeviken. Sist år fikk vi ryddet alle strendene i løpet av sesongen. Stranda på “vår side” av Sauøysundet ble ryddet for første gang – der var det masse!
Erfaringsmessig har det blitt mye mindre søppel å rydde etter de første store sjauene i 2015/2016, så vi har kunnet fokusere på å plukke småtteri (som q-tips og diverse småbiter av plast og metall) vi ikke har hatt kapasitet til å rekke over tidligere.

Søndag 8. april 2018 inviteres alle som ønsker å bidra til å rydde i Eskeviken, i området mellom Engevika/Grønne sletta og Sauøysundet.

Vi starter opp med rydding søndag 8. april kl 13:00, og holder på utover ettermiddagen, så lenge det er mer å rydde og hjelperne fortsatt har krefter og pågangsmot.

Det er greit å være med så mye som en har tid og krefter til.
“Haldens flittige hjelpere” og Strandryddeaksjonen “Fra bekken til byn” er glade for alle som bidrar.

Vi har valgt å ha første ryddeaksjon tidlig for å la fuglene få fred til hekking senere på våren. Men i år har kulda holdt seg og vi starter nesten en måned senere enn i 2017.
Vi vet ikke helt hvor mye som har flytt i land i løpet av vinteren. Noe søppel kommer jo også med vinden eller fra folk som ferdes ute.

– De som ønsker å hjelpe til må ha med seg arbeidshansker.

– Om det er noen som har båt, vil det være til stor hjelp for å frakte folk fra strand til strand og for å frakte søppel til felles oppsamlingsplass på Tyska/Hollenderen.

Vi stiller med søppelsekker og lodd i Kystlotteriet (ett lodd per fylt sekk fordeles etter rydding mellom de deltagerne som oppgir navn og mobilnummer og/eller epost-adresse til oss ), og sørger for at søpla blir hentet ut fra området.

Se kart for oppmøteplass og en grovskisse av ryddeområdet.

Lurer du på noe er det bare å ta kontakt.

Velkommen!

Detaljer

Dato:
2018-04-08
Tid
13:00 - 18:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1648347698574716/

Sted

Engevika
Halden, + Google Map