Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

SoTalk på SoCentral (Sentralen, 5. etg)

2018-05-23 | 12:00 - 13:00

Default file 1525242431
Velkommen til årets første SoTalk på SoCentral! Arrangementet er åpent og gratis.Grønne og sosiale entreprenører – trenger vi en egen virksomhetsform for disse i Norge?

I 2005 opprettet britiske myndigheter Community Interest Companies (CIC) for å møte sosiale entreprenørers behov. Dette er en type aksjeselskap som blant annet sikrer at eiendeler forblir i organisasjonen, og som gir begrensede muligheter for å ta ut utbytte. I dag er det 14 500 CICs i Storbritannia.

Ellen Stenslie, stipendiat innen grønt, sosialt entreprenørskap ved NMBU, snakker om erfaringene man har gjort seg etter 14 år med CICs i England. Hun har intervjuet grønne sosiale entreprenører i England om hvorfor de har valgt å bli CICs, og hvordan det fungerer for dem. Hva er fordeler og ulemper? Trenger vi en sånn selskapsform også i Norge? Ta med matpakka og bli med på diskusjonen!

Ellen Stenslie har for tiden forskningsopphold ved Center for the Understanding of Sustainable Prosperity (CUSP) i London. Hun har internasjonal bakgrunn fra bære privat og frivillig sektor, og er lidenskapelig opptatt av å skape en bærekraftig økonomi.

SoCentral er et miljø og en samarbeidspartner for folk som utvikler nye løsninger på lokale og globale samfunnsutfordringer. Vi samler innovatører fra både etablerte og nye virksomheter, offentlig og privat sektor i vår inkubator for samfunnsinnovasjon på Sentralen.

Ta med matpakke 😉

Detaljer

Dato:
2018-05-23
Tid
12:00 - 13:00

Sted

Sentralen