Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Spire Plastic Challenge 2018!

mars 12 - mars 17

Arrangøren skriver:

Bli med Spire på en plastfri uke 12.-17 mars!! Legg ut bilde i sosiale medier med emneknaggen #SpirePlasticChallenge2018, tagg ditt nærmeste lokallag og vær med og vinn flotte premier!

Hvert år kaster hver og en av oss om lag 433 kilo søppel, ifølge SSB. En god del av dette resirkuleres, men det aller meste går til forbrenning og en liten prosentandel til deponi. Plast er et av de mest problematiske materialene, både fordi det krever olje som er en ikke fornybar ressurs, men også fordi plastforsøpling er et stort – og økende – problem på verdensbasis.

Nettopp derfor vil vi oppfordre alle i hele Norge til å bli med på en skikkelig utfordring. I en uke skal vi prøve å redusere plastavfallet vårt sammen. Her er det ingen krav til forkunnskaper. Alle kan bli med! Ung, gammel eller midt imellom. Familie eller singel. Tromsøværing, sørlending eller utvekslingsstudent.

Målet med denne aksjonen er å øke bevisstheten vår rundt avfallet vi genererer, men også spre informasjon om hvorfor det er blitt slik at plast nærmest er uunngåelig i Norge i dag.

Vil du bli med og vinne kule premier? Legg ut et bilde av det du gjør for å redusere plastbruken og bruk emneknaggen #SpirePlasticChallenge2018. I tillegg må du merke ditt nærmeste lokallag i Norge. Følgende lokallag er med i utfordringen:
Spire Bergen
Spire Stavanger
Spire Kristiansand
Spire Ås
Spire Trondheim
Spire Tromsø

Om du bor et stykke unna så merk det lokallaget som er nærmest, så sender vi premien i posten. Hvert bilde du poster tilsvarer en lodd i premielotteriet. Vi trekker vinnerne lørdag 17. mars klokken 17:00!

Her er et lite eksempel:
|BILDE| : «I dag tok jeg med meg egen drikkeflaske på jobb!» #SpirePlasticChallenge2018 @spirestavanger

Du kan enten poste bilder på Facebook, i dette arrangementet eller på Instagram. Du kan også sende det til ett av våre lokallag på Facebook om du ikke ønsker å publisere bildet offentlig. PS: legger du ut flere bilder vil du ha flere lodd. Trykk delta og få informasjon og inspirasjon om temaet i løpet av uken. Inviter også gjerne en venn du vil utfordre.

Tar du utfordringen?! 😀

Om Spire:
Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber for en bærekraftig og rettferdig verden. Vi jobber med å påvirke politikk, endre holdninger og inspirere ungdom til handling. Vi har lokallag i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Bø i Telemark, Ås, Trondheim & Tromsø. Les mer påwww.spireorg.no

Detaljer

Start:
mars 12
Slutt:
mars 17

Arrangør

Spire
Hjemmeside:
www.spireorg.no