Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

ZEN-konferansen 2018 – Byggenæringen og nullutslipp

april 17 | 09:30 - 17:30

Arrangøren skriver:

17. april 2018, kl. 9:30-17:30, på Vulkan Arena, Oslo

Nullutslipp på alle områder

Lurer du på hvordan fremtidens nullutslippsområder skal utformes og bygges? 17. april arrangeres den første ZEN-konferansen med dette som tema.

The Research Centre on Zero Emission Neighbourhoods in Smart Cities (FME ZEN Centre) er et forskningssenter for miljøvennlig energi utpekt av Norges Forskningsråd. Senteret skal bidra til å muliggjøre overgangen til lavutslippssamfunnet ved å utvikle bærekraftige områder med null klimagassutslipp.

 

Bygninger som ressurs

FME ZEN vil fremskynde dekarbonisering av hele den norske bygningsmassen. Senteret ser på flere bygg samtidig, og hvordan disse bør utformes for å oppnå nullutslippsambisjonen for et område. Utveksling av energi mellom byggene, interaksjon med elbiler og hvordan byggene kan utnyttes som en ressurs i energisystemet, er sentrale ZEN-temaer.

I løpet av konferansen vil deltakerne få presentert noen av de første resultatene og møte aktører fra byggenæringen, energibransjen og kommuner, samt politikere og forskere. Det vil også bli presentert tanker om hvordan fremtidens nullutslippsområde skal utformes, bygges og forvandles, når målsettingen er å redusere utslippene til null.

FAKTA om ZEN-senteret
Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer (FME ZEN) www.fmezen.no skal utvikle løsninger for framtidens bygninger og byområder, løsninger som bidrar til at nullutslippssamfunnet kan realiseres. Gjennom senteret vil kommuner, næringsliv, myndighetsorgan og forskere samarbeide tett for å planlegge, utvikle og drifte områder uten klimagassutslipp. Mer effektiv energibruk, produksjon og bruk av fornybar energi vil bidra til bedre miljøet lokalt og til å nå nasjonale klimamål. Et av tiltakene for å nå dit er etablering av nullutslippsområder som vil fungere som innovasjonsarena og utprøvingsområde for teknologier og løsninger som utvikles i forskningssenteret. NTNU er vertsorganisasjon, og leder senteret sammen med SINTEF Byggforsk og SINTEF Energi.

Detaljer

Dato:
april 17
Tid
09:30 - 17:30
Hendelse Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://events.provisoevent.no/websites/df26ac52-6e93-4ddb-a594-ccf2c5435a5e/index.html

Sted

Vulkan Arena
Vulkan 16
Oslo,
+ Google Map