Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Bærekraft – fordi det lønner seg?

2018-10-18 | 17:00 - 20:30

Nettverk for Økonomi- og virksomhetsstyring, Ung i Oslo, studentene i Econa, Tekna, Naturviterne, ODA-nettverket og Samfunnsviterne ønsker deg velkommen til høstens stormøte i Storsalen.

Olje og gass vil være en viktig ressurs i mange år framover. Er Statoils navnebytte bare et snedig forsøk på å tilsløre hva som er selskapets hovedområder i uoverskuelig fremtid? Og hvem finansierer egentlig klimaverstingene? Møt representanter fra blant annet Equinor, WWF, DNV GL, Storebrand, Orkla og NSB til debatt!

Miljøvernere og næringslivet har ofte stått på hver sin side i debatten om bærekraft. Mange anså miljøbevegelsen som en bremsekloss for vekst og utvikling. Men noe har skjedd når «det grønne skiftet» kåres til årets nyord, når bankene stiller krav om ansvarlighet til låntakere og selskaper de investerer i og når olje- og gassgiganten Statoil bytter navn til Equinor.

Hvem skal ta kostnaden?
Overgang til mer miljøvennlig drift kan by på store utfordringer. Vi husker fortsatt «månelandingen» for CO2-lagring på Mongstad. Overgang til den globale økonomien stiller også store krav til aktører som opererer på den internasjonale arenaen. Så hvordan forene miljømessig, samfunnsmessig og økonomisk bærekraft?

Lønnsomt i det lange løp
Forskning viser også at mange velger å fokusere på bærekraft, nettopp fordi det er lønnsomt. Samtidig er det viktig læring også i de ulønnsomme prosjektene. For å løse de store bærekraftutfordringene, trenger vi store lokomotiver i samfunns- og næringsliv med lønnsomhet som drivkraft. Men vi trenger også bidragene fra små og mellomstore bedrifter og et engasjement fra hver enkelt for å lykkes.

Med oss i debatten har vi med oss de fremste innen klima- og bærekraftspørsmål. Fra den innovative gründerbedriften Fjong, som har det bærekraftige svaret på «hva skal jeg ha på meg» til tunge industrikonsern som DNV GL, Equinor, Orkla, NSB og Storebrand. Leder for WWF, Bård Vegar Solhjell, deltar også i debatten.

Vi lover en svært interessant og spennende kveld med godt faglig påfyll, kunstnerisk innslag ved Natalie Aldema band, mingling og enkel servering.

Arrangementet er gratis. Påmelding via Econas nettsider: https://www.econa.no/barekraft-fordi-det-lonner-seg

Det blir servert mat fra kl. 17, med møtestart kl. 17.30. Vi avslutter denne spennende kvelden kl. 20.30.

Du møter:
Per Espen Stoknes, TED Global Speaker, utdannet psykolog med dr.grad i grønn økonomi og arbeider som forsker og leder for BI Senter for Grønn Vekst.

Raymond Johansen, byrådsleder i Oslo.

Karin Greve-Isdahl, EVP Sustainability, Communications and Public Affairs, Storebrand. Karin er konserndirektør i Storebrand med ansvar for områdene kommunikasjon og bærekraft i Norge og Sverige.

Bjørn Kjærand Haugland, konserndirektør og Chief Sustainability Officer (CSO) i DNV GL Group. Som CSO i DNV GL-konsernet har han ansvaret for gruppens bærekraftsarbeid og han har forøvrig lang erfaring med å bistå multinasjonale selskaper innen områder som bærekraft, klimaendringer og innovasjon.

Anne Marheim Støren, Sustainability Marketing manager, Orkla Home. Anne er ansvarlig for å starte og lede utviklingen og lanseringen av Orkla Home and Personal Cares vellykkede livsstilsmerke, Klar.

Bård Vegar Solhjell, leder for WWF. Bård Vegar Solhjell ble generalsekretær i WWF Verdens naturfond i mars 2018. Bård Vegar er tidligere nestleder i Sosialistisk Venstreparti og har vært både kunnskapsminister og miljøvernminister i Stoltenberg-regjeringen.

Synne Homble, konserndirektør Mobilitet og strategi NSB. Synne har jobbet i NSB fra 2016. Før det var hun konserndirektør og hadde ulike lederstillinger i det internasjonale havbrukskonsernet Cermaq Group AS.

Bjørn Otto Sverdrup, direktør bærekraft Equinor. Bjørn Otto Sverdrup er Equinor ASA ’s Senior Vice President for Sustainability og medlem av ledelsen i forretningsområdet Global Strategy Business Development.

Sigrun Syverud, CEO Fjong. Sigrun Syverud er gründer og daglig leder i klesdelingsplattformen Fjong. Bakgrunnen for å starte Fjong var blant annet frustrasjon over det store overforbruket av klær, som er med på å gjøre klesindustrien til en av verdens nest mest forurensende.

Cilia Indahl, kveldens debattleder som vil sørge for et godt krydret stormøte. Cilia Indahl er bærekraftsdirektør i Aker BioMarine, nylig kåret til Europas mest innovative selskap. Hun er også Co-Founder av Sustainability Hub Norway og fagekspert på bærekraftige forretningsmodeller.

Detaljer

Dato:
2018-10-18
Tid
17:00 - 20:30
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1038117953023465/permalink/1038117969690130/

Sted

Storsalen Staffeldtsgate 4, inngang Sven Brunsgate, 0166 Oslo, Norway
Staffeldtsgate 4, inngang Sven Brunsgate, Norway
0166 Oslo,
+ Google Map