Ledige stillinger
Ledige stillinger

Stikkord: kjøttforbruk

Forsker mener Gilde-kampanje om rødt kjøtt er misvisende

Det er ikke nødvendig med rødt kjøtt for å ha et sunt kosthold og få dekket behovet for næringsstoffer, ifølge Helsedirektoratet.

«Rødt kjøtt gjør deg til mer mann»: Kjøttindustrien bruker 7 myter i reklamen, ifølge studie

Kjøttforbruket pr person i Norge har økt med nesten 50 prosent siden 1989. Nå tas det til orde for begrensninger i kjøttreklamen.

Orkla vil satse tungt på plantebasert mat

"Vi er bare i begynnelsen av et massivt skifte mot alternative proteinkilder".

– Slik gikk jeg fra å være et kjøttspisende menneske til å spise hovedsakelig plantebasert

Artikkelforfatter Jens Måge, 54 år, bor i Asker, fagrådgiver i Avfall Norge. Twitter: @jensmaage – Jeg vil på “utallige oppfordringer” fortelle min mathistorie: La meg...

Dokumentert ved studie: Betydelig klimagevinst av redusert kjøttforbruk

En halvering av kjøttforbruket kan kutte Tysklands karbonutslipp fra matproduksjon med 27 prosent eller 56 millioner tonn.

Sakte skjer stor endring: Sju sider ved norsk landbruk

I 2019 åt vi 80 kilo grønsaker, 53 kilo potet og 20 kilo kylling. I 1989 var tala 60 kilo grønt, 80 kilo potet og 5 kilo kylling.

– Feigt og tannløst

– Feigt og tannløst av regjeringen å droppe moderat redusert kjøttkonsum bare for å unngå bråk med landbruksorganisasjonene, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Flere griser enn spanjoler i Spania

Det er 3,5 millioner flere enn landets befolkning. Vår apetitt på spanske skinker og pølser `spiser opp´ landet innenfra, og når antall svin nå...

Om beitedyr og rovdyr; Hvem, om noen, skal ut?

Delt stamme betyr delt ansvar (KRONIKK) Denne uken hadde rovviltnemda møte på Gardermoen, og vedtok rammene for det som kan bli neste vinters jakt. Som...